Loppemarked til inntekt for skole i Gambia

Momodous skole i Gambia

Lørdag 5. september, mellom klokken 11 og 14, vil bakgården til Fredshuset fylles med lopper. Sutukobas Venner skal bruke inntektene fra salget til å støtte ungdomsskolen «West African Academy Science and Technology» (WAAST) i Gambia. Vi oppfordrer Risørfolk vil bidra med lopper, og være med på markedet på lørdag.

-  Det er vår samarbeidspartner Peace Foundation Gambia som bygger skolen. I november vil en gruppe fra Risør reise til Gambia og besøke skolen. Utdanning er et viktig satsningsområde for oss, og skolen vil ha store ringvirkninger for et land med store utfordringer. Vi håper vi får samlet inn en del penger på lørdag som kan bidra til å utvikle skolen, sier Helga Arntzen fra Sutukobas Venner og Aktive Fredsreiser. 

I tillegg til loppemarked blir det salg av mat og drikke i bakgården. Alle inntektene går til ungdomsskolen i Gambia. Har du lopper du vil bli kvitt? Vi tar imot dem på Fredshuset.

Om prosjektet

Skolebygningen vil bestå av seks etasjer med klasserom og kontorer. Leder av Peace Foundation, Momodou Jain, ser frem til åpningen av skolen. Planen er at 8. trinn starter undervisningen denne høsten. Det vil bygges flere etasjer etter hvert som finansieringen er på plass. Per i dag står fem klasserom klare for elever.

Peace Foundation Gambia

Aktive Fredsreiser driver sine utviklingsprosjekter i Gambia gjennom foreningen Sutukobas Venner. Denne foreningen arbeider gjennom den lokalt baserte organisasjonen Peace Foundation Gambia. Uwe Arntzen og Helga Arntzen fra Aktive Fredsreiser sitter i styret i Peace Foundation sammen med Momodou Jain. Momodou  har sin utdannelse fra Universitetet i Bergen, og var med å etablere The University of the Gambia i 1999. I dag er han dekan på dette universitetet samtidig som han leder Peace Foundation Gambia sitt arbeid.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE