Boksalg

For å bestille bøker - ring kontoret 37 15 39 00 eller send epost til kontor(AT)aktive-fredsreiser.no

 • Aktive Fredsreiser 20 år

  Av Oddvar Schjølberg
  Historien til Aktive Fredsreiser igjennom 20 år.
  Aktive Fredsreiser har i disse første 20 årene konsetrert seg om å arbeide mot nynazisme og fremmedfrykt. Norsk ungdom har vist engasjement og tatt ansvar etter turene, og det har gitt os tro på at arbeidet nytter.
  Holdningsskapende tematurer for ungdom er viktigere enn noen gang!

  Les mer om hele historien til Aktive Fredsreiser i boka!  Denne boken får du få tilsendt gratis, men du må betale portoen.

 • Jeg ville ikke dø

  Av Robert Savisnick
  Dette er tittelen på den første boken som ble utgitt på Aktive Fredsforlag.
  Boken er en sterk skildring av trønderen og jøden Robert Savosnicks opplevelser fra den dagen han ble arrestert og fram til vår egen tid.

  Denne boken får du kjøpt for kr 250,-. Porto er inkludert i prisen.

 • På grunn av og
  til tross for

  Av Oddvar Schjølberg
  Hvite busser til Auschwitz og Aktive Fredsreiser er to velkjente begreper i hele Norge. Siden starten har flere hundre tusen ungdommer vært med på de holdningsskapende tematurene til disse selskapene.
  Begge ble startet av Helga Arntzen i Risør. Dersom vi tenker etter er det svært lite vi vet om henne, utover det at hun er som et oppkomme av positive visjoner. Nærmest som en kraftstasjon hvor ideer og prosjekter blir bearbeidet og forsterket, før hun setter dem ut i livet.
  "På grunn av og til tross for" – med undertittel: Historien om min reise fra to diktaturer til kamp for menneskets verdighet får du kjøpt for

  kr 250,- Porto er inkludert i prisen.


 • Fra Sanatorium til Fredssenter

  Av Oddvar Schølberg
  ”Fagert og storfelt, mest som eit slott å sjå til”. Slik beskrev sogneprest Bolling Landeskogen i 1938.
  Denne fantastiske jubileumsboken gir et unikt innblikk i historien til ett av landets mest særegne og vakre byggverk som bl.a. har huset lungesanatorium, flyktningmottak, hjem for utviklingshemmede og – ikke minst – Landeskogen Peace Center.
  Her har flere generasjoner setesdøler hatt sitt daglige virke. Og på ”kjærlighetsstien” har flere funnet sin utkårede.
  Gled deg til å lese den – dette er en morsom, interessant og underholdende bok!
  Pris kr 300,- og porto inkludert-

 • Menneskerettigheter og aktivisme

  Av Oddvar Schjølberg
  I boken ”Menneskerettigheter og aktivisme” møter du syv engasjerte menneskerettighetsaktivister fra inn- og utland. Blant store navn som Jan Egeland og den aktuelle Deeyah Khan med Jihad-filmen,  er Helga Arntzen fra Risør.
  Med uvanlig stort pågangsmot arbeider aktivistene for å hindre overgrep og gjøre våre samfunn bedre. Hvorfor ble de aktivister og hvordan bruker de menneskerettighetene i sitt arbeid?
  I tillegg til samtalene med aktivistene, inneholder boken artikler om de internasjonale menneskerettighetene.

  Denne boken får du kjøpt for kr 349, og porto inkludert-

 • Drømmen om Amerika

  Av Odd Sverre Aasbø
  «Drømmen om Amerika» gir deg et enestående innblikk i den norsk-amerikanske historien fra år 1000 og fram til i dag. Boka er ment som et bidrag
  for å øke vår nysgjerrighet for den
  norskamerikanske historien, samt gi et lite innblikk i det nære forholdet og de mange kontaktpunktene
  som har vært.
  Det har alltid vært sterke bånd som knytter Norge til USA, men dessverre virker nordmenns generelle innsikt å være relativt overfladisk. I boka tar
  USA-entusiasten Odd Sverre Aasbø oss med på en guidet rundtur med kjente og ukjente skikkelser, minnesmerker og hendelser som har påvirket forholdet vårt.

  Pris kr 390,- (Porto er inkludert i prisen)

 • Krigsseileren fra Stallogargo

  Av Oddvar Schjølberg
  Rundt 35 000 nordmenn seilte i handelsflåten under 2. verdenskrig. Bak dette tallet skjuler det seg mange enkeltskjebner, redsler, tragedier, forlis og torpederinger. Tidsskillet i sjøfolkenes historie kom den 9. april 1940. Det skulle gå fem år før de kom tilbake til Norge igjen. Mer enn 3 400 av dem skulle ikke komme hjem, de møtte sin skjebne i en av de mange konvoiene. En av de heldige som overlevde er Trygve Laheim Johansen. Her er hans historie.

  Pris kr 250,-.
  Porto er inkludert i prisen. • Angitt av mamma

  Av Oddvar Schjølberg
  Her kan man lese historien om Marias barndom som brutalt blir ødelagt da hennes mor angir sin egen ektemann og barnas far til Gestapo.
  Han ble sendt til gasskammeret i Auschwitz. Deretter angir hun sine egne barn, og Maria og hennes seks søsken blir sendt til konsentrasjonsleiren Therezienstadt.

  Denne boken får du kjøpt for kr 250,-.

  Porto er inkludert i prisen. • Tyskertøsen som ble gatas samaritan

  Av Oddvar Schjølberg
  Dette er historien om Agnes – damen som gir tyskertøsene et ansikt. 17 år gammel forelsket hun seg i en tysk soldat, og fikk en sønn med ham. Dette skulle prege resten av livet hennes. Nå har hun passert 87 år, men minnene sitter som spikret fast. Ikke minst fra mai måned. 1945. Et fritt Norge i festrus. Men det gjaldt ikke for alle.
  Agnes' historie er dramatisk og rystende, og beskriver et mørkt kapittel i norsk historie. Tross problemer har hun aldri skjult sin fortid, men hver gang reist seg, og gått videre med løftet hode. Nå forteller hun sin historie.
  Denne boken får du kjøpt for kr 250,-
  Porto er inkludert i prisen.

 • Jeg overlevde Auschwitz

  Av Oddvar Schjølberg
  Blanche har med egne øyne sett grusomhetene som utspant seg i leirene, der hundretusener av mennesker regelrett ble henrettet eller gasset i hjel. Av en eneste grunn - de var ikke av den ariske rase. I denne boken deler hun noen av opplevesene sine med oss.
  Pris kr 250,-
  Porto er inkludert i prisen. • Utenfor porten

  Av Oddvar Schjølberg
  Historien om redningsaksjonen med de Hvite Bussene i de dramatiske ukene før Nazi-Tysklands kapitulasjon. Den beretter om mennesker som engasjerte seg for å redde de skandinaviske fangene ut fra Hitlers konsentrasjonsleirer, fengsler og tukthus. Noen engasjerte seg på det politiske og administrative plan, andre ved å kartlegge fangenes oppholdssted. Andre igjen dro inn i krigssonene med fare for eget liv, og reddet ut tusener av fanger. Boka er en honnør til dem alle.
 • Fra Krigsseiler til Aktiv Fredsreiser

  Av Oddvar Schjølberg
  Historien om redningsaksjonen med de Hvite Bussene i de dramatiske ukene før Nazi-Tysklands kapitulasjon. Den beretter om mennesker som engasjerte seg for å redde de skandinaviske fangene ut fra Hitlers konsentrasjonsleirer, fengsler og tukthus. Noen engasjerte seg på det politiske og administrative plan, andre ved å kartlegge fangenes oppholdssted. Andre igjen dro inn i krigssonene med fare for eget liv, og reddet ut tusener av fanger. Boka er en honnør til dem alle.
  Pris kr 250,- inkludert porte.

 • Hitler, Stalin og lille Anja

  Av Anja Øverdal
  Seks år gamle Anja svinger seg foran speilet i ny skoleuniform i det flykroppen med hakekors drønner over Krakow for første gang. Det er 1. September 1939, sirenene uler og høstens skolestart er avlyst. I stedet skal alle polske barn evakueres. Anja Øverdahl forteller om flukt fra Hitler og Stalin i et krigsherjet Europa, slik hun som barn opplevde det. En gripende historie om krig, flukt, undertrykkelse og kjærlighet.

  Pris kr 250,-.
  Porto er inkludert i prisen.


 • Eplekarten fra Ravensbrück

  Av Oddvar Schjølberg
  Historien om Magnhild Braten er historien om ungjenta som helt uskyldig var på feil sted til feil tid. Noe som resulterte i over to års opphold i Hitlers leirer og fengsler. Med egne øyne fikk hun se nazismens onde vesen, og hun ble fange nummer 24141 i den fryktede kvinneleiren Ranvensbrück i Tyskland. Mot alle odds overlevde hun, og nå forteller hun sin gripende historie.

  Pris kr 250,-
  Porto er inkludert i prisen.

 • I fars fotspor

  Av Oddvar Shjølberg
  Da Arne Gerhard Brattli ble arrestert den 24. mars 1943 var han bare 21 år gammel. Han ante ikke at denne dagen gikk startskuddet for det som skulle bli til over to års fornedrelse i noen av Hitlerregiments verste skrekkkabinetter i Polen, Tyskland og Østerrike. Som fange ble han sendt ut på en reise som brakte ham til syv av Hitlers leirer og fengsler.

  Pris kr 250,-.
  Porto er inkludert i prisen. • Reddet av ilden

  Av Oddvar Schølberg
  "Reddet fra ilden" er en biografi om vårt tidsvitne Zygmunt Gross. Her kan man lese historien om hvordan Zygmunt vokste opp med en far som tyranniserte ham fra barndommen, han måtte være med å brødfø familien allerede fra femårsalderen.
  Han opplevde hvordan moren og lillebroren brutalt ble massakrert på sykehuset i gettoen av SS-soldatene.
  Selv overlevde Zygmunt, som den eneste i sin familie, naziregimets konsentrasjonsleire, og han overlevde etterkrigstiden i Polen.

  Denne boken får du kjøpt for kr 200,-
  Porto er inkludert i prisen.

 • Menneskeverd og fangeberetninger

  Menneskeverd og fangeberetninger er en bok som inneholder beretningene til 10 av våre tidsvitner, både lærerike historier og nyttig bakgrunnsinformasjon. Det er lagt vekt på at boken skal være interessant både for ungdom og dem som har opplevd krigens redsler.

  Denne boken får du kjøpt for kr 249,-.
  Porto er inkludert i prisen.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE