6 dager Balkan

Broen i Praha

Balkan

Konflikten på Balkan

 

 

Dubrovnik - Mostar - Srebrenica - Bosnia - Sarajevo

DAG 1 Oslo - Dubrovnik - Mostar
Vi flyr til Dubrovnik. Her møter vi norsktalende reiseleder som skal være med oss på resten av turen. Etter at vi har fått bagasjen setter vi oss på bussen og kjører inn til gamlebyen i Dubrovnik. Her får vi en omvisning før vi spiser
middag på et hotel i Dubrovnik. Det er også mulighet for et bad.
Etter noen timer i Dubrovnik reiser vi til Mostar hvor vi skal overnatte på hotel.

DAG 2 Mostar
Vi starter dagen med besøk i Nansen dialogsenter. Deretter blir det besøk på en skole der vi får en dialog med en bosnisk skoleklasse. Etter lunsj (ikke inkl.) setter vi oss i bussen for å se mer av Hercegovinia. Vi starter med besøk i Dervish klosteret i Blagaj. Deretter besøker vi gamlebyen Pocitelj, fossefallet Kravice og Medjugorje. Vi spiser middag i Medjugorje før vi returnerer til vårt
hotel for overnatting.

DAG 3 Mostar – Sarajevo
Etter frokost reiser vi til Bosnias hovedstad Sarajevo. På veien stopper vi i Jablanica. Her er et minnesmerke fra 2. verdenskrig hvor Titos partisaner vant en avgjørende kamp mot nazistene. Ved ankomst Sarajevo blir det besøk i Bosnisk institutt med foredrag om bosnisk historie. Deretter besøker vi
museet ”War-Tunnel” og Sarajevo atentat museum. Vi får også litt tid til å se oss rundt på egenhånd i Sarajevo før vi sjekker inn og spiser middag på vårt hotell i Sarajevo.

DAG 4 Sarajevo – Srebrenica – Sarajevo
Etter frokost reiser vi med buss til Srebrenica. I Srebrenica besøker vi minnesmerket
Potocari og museet for ”Srebrenica-massakren”. Om det er mulig får vi også møte et tidsvitne fra denne massakren. På ettermiddagen returnerer vi til vårt hotel i Sarajevo. Det blir middag på hotellet.

DAG 5 Sarajevo – Makarska
Etter frokost reiser vi til Makarska i Damacija som er kjent for sine vakre strender. Vi sjekker inn på vårt hotel før vi tar en omvisning i byen, spiser middag og det blir tid til et sjøbad om temperaturen tillater det.

DAG 6 Makarska - Split – Oslo
Vi spiser frokost på hotellet og resten av dagens program avhenger av når flyet
til Oslo har avgang.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av reiseleder, buss, hotell og ferje.

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere - pris på forespørsel

For grupper under 45 personer kan vi forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.
Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 6 dager
5 Overnattinger på hotell i flersengsrom
5 Frokoster
5 Måltider
Norsktalende reiseleder
Inngangspenger

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindene for begge parter når bestillingen er bekreftet av oss.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring.

Avbestillingsregler (omfatter ikke flybillettene – se nedenfor):
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.

Flybilletter (Norwegian) bestilt via Aktive Fredsreiser: Tidsfrister og avbestillingsregler:
Depositum:
Depositum på 20 % av billettprisen inkl. skatter og avgifter må betales innen 14 dager etter at tilbudet er bekreftet. Depositum må betales inn samlet, og er ikke refunderbart ved avbestilling av hele gruppen.
Restbetaling:
Restsum betales senest 35 dager før avreise og må betales samlet.
Redusering /Kansellering:
Det er tillatt å redusere antall reisende med inntil 10 % pr strekning uten tap av depositum. Siste frist for reduksjon, er èn virkedag før betalingsfrist av restsum. Det gis ingen refusjon av innbetalt restsum.
Ved avbestilling av flyreisen er det flyselskapets egne vilkår for avbestilling som gjelder. Disse finner du på linken nedenfor. Vi gjør oppmerksom på at flybilletter på økonomiklasse ikke er refunderbare, uansett årsak til kanselleringen.
Ved alle flyreiser reiser man i henhold til betingelsene i flyselskapets befordringsansvar. Dette gjelder også problemer og ulemper som kan oppstå på grunn av forsinkelser ved ankomst til reisens startpunkt eller ved hjemreise og transport av bagasje. Flyselskapets reisevilkår: http://www.norwegian.no/kundeservice/Reiseinformasjon/grupper/