4 dagers tur Berlin

Berlinerdomen

Berlin
utreise med fly

Storbyen du aldri blir ferdig med

Berlin - Brandenburger Tor - Stasifengselet - Wannsee - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

1. DAG Oslo Gardermoen – Berlin
Vi reiser fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl.? med ankomst Berlin kl.? (fly t/r ikke inkl.)
Her møter vi reiseleder og buss fra Aktive Fredsreiser. Berlin-program tilpasses flyankomst. Mat og overnatting på hotell.

2. DAG Berlin – Oranienburg – Fürstenberg - Berlin
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück.
Vi kjører tilbake til Berlin. Mat og overnatting på hotell.

3. DAG
Alternativ 1: Berlin

Etter frokost besøker vi Stasi fengselet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden.
Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi kjører til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er historien om delingen av Berlin dokumentert. Det blir mulighet for en spasertur i byen.
Om kvelden samles vi til middag og tematime om livet under Stasiregimet med tidsvitne fra den kalde krigen.
Overnatting på hotell.
Alternativ 2: Berlin – Tropical Islands (Tillegg, se side 2)
Etter frokost besøker vi Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi kjører til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er historien om delingen av Berlin dokumentert.
På ettermiddagen reiser vi mot Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands.. Ta med badetøy og håndkle.
Avreise kl. 2030 og overnatting på hotell i Berlin.

4. DAG Berlin/Tropical Islands – Oslo Gardermoen
Vi spiser frokost på hotellet. Fortsettelse av Berlin-program tilpasses flyavgang. Gruppen blir kjørt til flyplassen i Berlin, hvor vi forlater buss og reiseleder. Flyet går kl.? med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl.?

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss og reiseleder.

Har dere andre ønsker for dagene i Berlin kommer vi gjerne med flere forslag.


Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 2 690,- (pris 2018) (fly ikke inkl.)

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 4 dager
3 (2) Overnattinger på hotell i flersengsrom (1 overnatting i telt Tropical Islands)
3 Frokoster
4 Måltider
Reiseleder
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

1 gratis lærer pr. klasse  (grunnpris) - søknadskjema på vår hjemmeside

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 300,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 700,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,- pr. person

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm .
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 8 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler (omfatter ikke flybillettene – se nedenfor):
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.

Flybilletter (Norwegian) bestilt via Aktive Fredsreiser: Tidsfrister og avbestillingsregler:
Depositum:
Depositum på 20 % av billettprisen inkl. skatter og avgifter må betales innen 14 dager etter at tilbudet er bekreftet. Depositum må betales inn samlet, og er ikke refunderbart ved avbestilling av hele gruppen.
Restbetaling:
Restsum betales senest 35 dager før avreise og må betales samlet.
Redusering /Kansellering:
Det er tillatt å redusere antall reisende med inntil 10 % pr strekning uten tap av depositum. Siste frist for reduksjon, er èn virkedag før betalingsfrist av restsum. Det gis ingen refusjon av innbetalt restsum.
Ved avbestilling av flyreisen er det flyselskapets egne vilkår for avbestilling som gjelder. Disse finner du på linken nedenfor. Vi gjør oppmerksom på at flybilletter på økonomiklasse ikke er refunderbare, uansett årsak til kanselleringen.
Ved alle flyreiser reiser man i henhold til betingelsene i flyselskapets befordringsansvar. Dette gjelder også problemer og ulemper som kan oppstå på grunn av forsinkelser ved ankomst til reisens startpunkt eller ved hjemreise og transport av bagasje. Flyselskapets reisevilkår: http://www.norwegian.no/kundeservice/Reiseinformasjon/grupper/