5 dagers tur Berlin

Broen i Praha

Berlin
utreise Oslo

Storbyen du aldri blir ferdig med

Berlin - Tropical Islands - Stasifengselet - Unter den Linden - Alexanderplatz - Potzdamer Platz - Kurfürstendamm- Berlinerdomen - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av det dere kan besøke på denne turen.

1. DAG Oslo – Trelleborg
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl. 1115. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører videre til Varberg, hvor det blir servering av mat. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Trelleborg og går om bord i ferjen til Rostock med avgang kl. 2300.
Det serveres mat om bord. Etter hyggelig samvær, er det overnatting i 4-sengs lugarer.

2. DAG Rostock - Berlin
Frokost spiser vi om bord før ankomst Rostock kl. 0630. Vi setter kursen mot Berlin. Det blir en bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker, kjører vi til ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren.
Mat og overnatting på hotell.

3. DAG
Alternativ 1: Berlin

Frokost på hotellet. Vi besøker Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden.
Etter lunsj (ikke inkl.) reiser vi for å se mer av Berlin. Mulighet for å besøke Checkpoint Charlie og Topographie des Terrors. På ettermiddagen blir det tid på egenhånd i Berlin. Det blir mat på restaurant eller på hotellet. Overnatting på hotell.
Alternativ 2: Berlin - Tropical Islands (Tillegg, se side 2)
Frokost på hotellet. Vi besøker Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Litt tid på egenhånd i Berlin, før vi på ettermiddagen reiser mot Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender og badevann med 30 grader.
Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane, hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti. Vi spiser mat og overnatter i telt inne i Tropical Islands.
Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk. Husk å drikke mye vann.

4. DAG Berlin/ Tropical Islands – Oranienburg - Fürstenberg -  Rostock
Etter frokost sjekker vi ut og reiser til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører videre til Rostock, hvor vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300.
Etter mat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

5. DAG Trelleborg – Oslo 
Frokost spiser vi om bord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Mat på Håby. Vi ankommer Oslo Bussterminal ca. kl. 1700.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder.

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltager per buss kr 3 590,- (pris 2017)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 5 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer
2 (1) Overnattinger på hotell i flersengsrom (1 overnatting i telt Tropical Islands)
4 Frokoster
7 Måltider
Veiskatter
Reiseleder
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet).

Lugar tillegg :
Singellugar (t/r) kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbellugar pr. pers. (t/r) kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke den 4-sengen blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på kr 350,- (t/r)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 800,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 200,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,- pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn.

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindene for begge parter når bestillingen er bekreftet av oss.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.