6 dagers tur Berlin

Broen i Praha

Berlin
utreise Oslo

Storbyen du aldri blir ferdig med

Berlin - Brandenburger Tor - Stasifengselet - Unter den Linden - Alexanderplatz - Potzdamer Platz - Kurfürstendamm- Berlinerdomen - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av det dere kan besøke på denne turen.

1.   DAG Oslo ­- ­Trelleborg
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl. 1115. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører videre til Varberg, hvor det blir servering av mat. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv.
Vi reiser videre til Trelleborg og går om bord i ferjen til Rostock med avgang kl. 2300. Det serveres mat om bord. Etter hyggelig samvær, er det overnatting i 4-sengs lugarer.

2.   DAG Rostock - Berlin
Frokost spiser vi om bord før ankomst Rostock kl. 0630. Vi setter kursen mot Berlin. Det blir en bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker, kjører vi til ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren.
Mat og overnatting på hotell.

3.   DAG Berlin
Vi spiser frokost på hotellet. Så besøker vi til Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Vi kjører til Alexanderplatz og spiser lunsj der (lunsj ikke inkl.). Det blir mulighet for en spasertur i byen. Her er det mulighet for å besøke tv-tårnet, DDR museet, Nikolaiviertel, Hackesches Höfe eller Grosse Hamburger Strasse. Overnatting på hotell.

4.   DAG
Alternativ 1: Berlin
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (innganger ikke inkl.). Alternativer er Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie eller ”Story of Berlin” som viser Berlins historie og en original atombunkers (innganger til museer ikke inkl.). Det er også mulighet til å reise for å se olympiastadion (inngang ikke inkl.) Avtal program med reiseleder.
På ettermiddagen blir det tid på egenhånd i Berlin. Mat og overnatting på hotell.
Alternativ 2: Tropical Islands (Pristillegg)
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever mer av Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (innganger ikke inkl.). Alternativer er Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie eller ”Story of Berlin” som viser Berlins historie og en original atombunkers. (innganger til museer ikke inkl.).
På ettermiddagen reiser vi mot Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender og badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane, hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti. Vi spiser mat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk. Husk å drikke mye vann.

5.   DAG Berlin/Tropical Islands – Oranienburg - Fürstenberg - Rostock
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Etter mat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

6.   DAG Trelleborg – Oslo 
Vi spiser frokost om bord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Mat på Håby. Ankomst Oslo Bussterminal ca. kl. 1700.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder.

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 4 390,- (pris 2017)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 6 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer
3 (2) overnattinger på hotell i flersengsrom (1 overnatting i telt i Tropical Islands)
5 Frokoster
7 Måltider
Veiskatter
Reiseleder
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

Lugar tillegg:
Singellugar kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbellugar pr. person kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke alle sengene blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på
kr 350,- pr. seng (t/r)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 300,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,-

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn.

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindene for begge parter når bestillingen er bekreftet av oss.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.