Berlin

Broen i Praha

Berlin

Storbyen du aldri blir ferdig med

Berlin - Brandenburger Tor - Stasifengselet - Unter den Linden - Alexanderplatz - Potzdamer Platz - Kurfürstendamm- Berlinerdomen - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

Europas metropol blir byen med rette kalt. Få byer i Europa har utviklet seg så mye i løpet av de siste 20 årene som Berlin. Byen er igjen hovedstad for det samlede Tyskland og er i dag en flerkulturell by i enorm utvikling.

BerlinBerlinerdomenBrandenburger Tor

Vi får på denne turen se Brandenburger Tor, Unter den Linden, Alexanderplatz, Potzdamer Platz, Kurfürstendamm, Berlinerdomen og mange andre historiske steder.

Vi har fokus på delingen av Berlin og murens fall. Vi besøker også Stasi-fengselet, Hohenschönhausen, Holocaust-monumentet og museet under monumentet.

SachsenhausenPå turen hjemmover stopper vi i Oranienburg for å besøke KZ-leiren Sachsenhausen hvor de fleste norske fangene satt. Vi besøker også kvinneleiren Ravensbrück ved byen Fürstenberg.

 

RiksdagenBerlin er storbyen du kan komme tilbake til gang etter gang og stadig finne noe nytt. Ikke bare fordi det stadig saneres og bygges, men også fordi byen har så mange kulturelle, arkitektoniske og historiske “lommer” som overrasker de besøkende.