6 dagers tur Berlin

Broen i Praha

Berlin
utreise Kristiansand

Storbyen du aldri blir ferdig med

Berlin - Brandenburger Tor - Stasifengselet - Unter den Linden - Alexanderplatz - Potzdamer Platz - Kurfürstendamm- Berlinerdomen - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

1. DAG Kristiansand - Spornitz
Vi reiser fra Kristiansand med Color Line kl. 0800 og ankommer Hirtshals kl. 1115. Reisen går videre til Spornitz. Mat og overnatting hotell.

2. DAG Spornitz – Berlin
Frokost på hotellet. Vi setter kursen mot Berlin.  Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi kjører til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er historien om delingen av Berlin dokumentert.
Mat og overnatting på hotell.

3. DAG Berlin
Frokost på hotellet. Vi besøker Stasifengselet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden.
Etter lunsj (ikke inkl.) reiser vi for å se mer av Berlin. Mulighet for å besøke Checkpoint Charlie, Topographie des Terrors og Potsdamer Platz.
Om det er fint vær anbefaler vi en båttur på elva Spree (ikke inkl.)
Om kvelden samles vi til middag og tematime om livet under Stasiregimet med tidsvitne fra den kalde krigen. Overnatting på hotell.

4. DAG
Alternativ 1: Berlin
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (inngang ikke inkl). Alternativer er Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie eller ”Story of Berlin” som viser Berlins historie og en original atombunkers (inngang til museer ikke inkl.). Det er også mulighet til å reise for å se olympiastadion (inngang ikke inkl.) Avtal program med reiseleder.
På ettermiddagen blir det tid på egenhånd i Berlin. Mat og overnatting på hotell.
Alternativ 2: Tropical Islands (Tillegg, se side 2.) - Berlin
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever mer av Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (inngang ikke inkl.). Alternativer er Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie eller ”Story of Berlin” som viser Berlins historie og en original atombunkers. (inngang til museer ikke inkl.).
På ettermiddagen reiser vi mot Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands.. Ta med badetøy og håndkle. Avreise kl. 2030 og overnatting på hotell i Berlin.

5. DAG Berlin - Oranienburg - Kolding
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren.
Vi spiser underveis. Vi kjører videre til Kolding. Mat og overnatting på hotell.

6. DAG Kolding – Kristiansand
Frokost på hotellet. Vi reiser kl. 0700 til Hirtshals. Avgang med Color Line kl. 1215 med ankomst Kristiansand kl. 1530.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder.

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 4 990,- (pris 2018)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 6 dager
Ferje t/r Kristiansand - Hirtshals
5 Overnattinger på hotell i flersengsrom
5 Frokoster
6 Middager eller kveldsmat
Veiskatter
Reiseleder
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

1 gratis lærer pr. klasse  (grunnpris) - søknadskjema på vår hjemmeside

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 600,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 900,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg helg Color Line
Utreise fredag og lørdag fra Kristiansand/Larvik kr 100,-
Retur søndag fra Hirtshals kr 100,-
Høysesong juli kr 100,-

Tillegg utreise med Color Line (anbefales å bestille tidlig):
Frokostbuffé for ungdom kr 85,- for voksne kr 170,-
– bestilles gjennom Aktive Fredsreiser.

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210 pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig kr 2 300,- pr. døgn

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 8 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.