6 dagers tur Berlin

Broen i Praha

Berlin
utreise Kristiansand

Storbyen du aldri blir ferdig med

Berlin - Brandenburger Tor - Stasifengselet - Unter den Linden - Alexanderplatz - Potzdamer Platz - Kurfürstendamm- Berlinerdomen - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

1. DAG Kristiansand - Spornitz
Vi reiser fra Kristiansand med Color Line kl. 0800 og ankommer Hirtshals kl. 1115. Reisen går videre til Spornitz. Mat og overnatting hotell.

2. DAG Spornitz – Berlin
Frokost på hotellet. Vi setter kursen mot Berlin. Det blir en bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker, kjører vi til ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren. Mat og overnatting på hotell.

3. DAG Berlin
Vi spiser frokost på hotellet. Så besøker vi til Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Vi kjører til Alexanderplatz og spiser lunsj der (lunsj ikke inkl.). Det blir mulighet for en spasertur i byen. Her er det mulighet for å besøke tv-tårnet, DDR museet, Nikolaiviertel, Hackesches Höfe eller Grosse Hamburger Strasse. Overnatting på hotell.

4. DAG
Alternativ 1: Berlin
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (inngang ikke inkl). Alternativer er Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie eller ”Story of Berlin” som viser Berlins historie og en original atombunkers (inngang til museer ikke inkl.). Det er også mulighet til å reise for å se olympiastadion (inngang ikke inkl.) Avtal program med reiseleder. På ettermiddagen blir det tid på egenhånd i Berlin. Mat og overnatting på hotell.
Alternativ 2: Tropical Islands (Pristillegg)
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever mer av Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (inngang ikke inkl.). Alternativer er Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie eller ”Story of Berlin” som viser Berlins historie og en original atombunkers. (inngang til museer ikke inkl.).
På ettermiddagen reiser vi mot Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender og badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane, hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti. Vi spiser mat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk. Husk å drikke mye vann.

5. DAG Berlin/Tropical Islands - Kolding
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Vi spiser underveis. Vi kjører videre til Kolding. Mat og overnatting på hotell.

6. DAG Kolding – Kristiansand
Frokost på hotellet. Vi reiser kl. 0700 til Hirtshals. Avgang med Color Line kl. 1215 med ankomst Kristiansand kl. 1530.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder.

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 4 790,- (pris 2017)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 6 dager
Ferje t/r Kristiansand - Hirtshals
5 (4) Overnattinger på hotell i flersengsrom (1 overnatting i telt Tropical Islands)
5 Frokoster
6 Middager eller kveldsmat
Veiskatter
Reiseleder
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 600,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 500,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg helg Color Line
Utreise fredag og lørdag fra Kristiansand kr 100,-
Retur søndag fra Hirtshals kr 100,-
Høysesong juli kr 100,-

Tillegg utreise med Color Line (anbefales å bestille tidlig):
Frokostbuffé for ungdom kr 75,- for voksne kr 150,-
– bestilles gjennom Aktive Fredsreiser.

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210 pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig kr 2 300,- pr. døgn

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindene for begge parter når bestillingen er bekreftet av oss.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.