10 dagers tur Krakow - Praha - Berlin

Broen i Praha

Krakow - Praha - Berlin
utreise Oslo

Europas 3 største kulturbyer

Praha - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Krakow - Lidice - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1.   DAG OSLO - TRELLEBORG
Vi reiser fra Oslo Bussterminalen kl. 1115. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører videre til Varberg, hvor det blir servering av mat. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Trelleborg, hvor vi går om bord i ferjen til Rostock med avgang kl. 2300. Det serveres mat om bord. Etter hyggelig samvær, er det overnatting i 4-sengs lugarer.

2.   DAG ROSTOCK - KRAKOW
Vi spiser frokost om bord, før ankomst Rostock kl. 0630. Vi samles i bussen og setter kursen mot Krakow. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting i Krakow eller omegn.

3.   DAG KRAKOW - OSWIECIM - KRAKOW
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster ved monumentet. Vi spiser middag og samles til tematime. Kvelden bruker vi til ettertanke. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter i Krakow eller omegn.

4.   DAG KRAKOW - WIELICZKA - KRAKOW
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum. Krakow har en av Europas best bevarte gamlebyer med den store markedsplassen som naturlig samlingspunkt. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, oppleve folkelivet, eller sitte på en hyggelig kafè. I Krakow kan du også finne gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden blir det folklore med felles middag. Overnatting i Krakow eller omegn.

5.  DAG KRAKOW - PRAHA
Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører mot Praha. Det blir en pause ved byen Olomouc hvor vi spiser lunsj (ikke inkl.). Vi spiser mat og overnatter i Praha eller omegn.

6.  DAG PRAHA
Etter frokost får vi en halvdags byrundtur med lokal guide. Vi skal se Praha Borgen, Vitus Katedralen, Den gylne gate, Lillebyen, Karlsbroen, Gamlebyen, Rådhusplassen med det berømte astronomiske uret, Jødekvartalet, Vàclav-plassen med mer. Ettermiddagen på egenhånd. Mat og overnatting i Praha eller omegn.

7.  DAG
ALTERNATIV 1: PRAHA – TROPICAL ISLANDS (TILLEGG, SE SIDE 2) - BERLIN
Etter en tidlig frokost reiser vi til Lidice (inngangspenger Kč 40,- for ungdom og Kč 80,- for voksen ikke inkludert). Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Om ettermiddagen kommer vi til Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands. Ta med badetøy og håndkle.
Avreise kl. 2030 og overnatting i Berlin eller omegn.
ALTERNATIV 2: PRAHA – BERLIN
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting i Berlin eller omegn.

8.   DAG BERLIN
Frokost på hotellet. Vi besøker Stasifengselet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden. Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker det, kjører vi til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er mye av historien om delingen av Berlin dokumentert.
Mat på restaurant eller hotellet. Det blir mulighet for en spasertur på i byen. Overnatting i Berlin eller omegn.

9.   DAG BERLIN – ORANIENBURG – FÜRSTENBERG - TRAVEMÜNDE
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører så videre til Rostock, hvor vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Etter mat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

10.   DAG TRELLEBORG – OSLO
Frokost spiser vi om bord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Mat på Håby. Vi ankommer Oslo Bussterminal ca. kl. 1700.

På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

******************************************************************

GRUNNPRIS ved min. 45 deltagere pr. buss kr 7 990,- (pris 2020)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Grunnprisen inkluderer:

Buss og sjåfør i 10 dager
Ferje i 4-sengs innvendige lugarer t/r
7 Overnattinger i flersengsrom
9 Frokoster
13 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau med 3 ½ eller 6 timers omvisning *
Inngang og guide i Saltgruvene *
Veiskatter
Reiseleder
Guide i Praha
Inngang og guide i Stasifengsel eller Stasimuseum*

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris).
(Dersom lærer ikke er med, kan dere få en gratis plass pr. 35 deltagere.)

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

Tillegg:

Lugar:
Singellugar t/r kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbellugar pr. person t/r kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke 4. sengen blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på kr 350,- (t/r)

Rom:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 2 400,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)

Tropical Islands: pr. person kr 210,-

 

Reisevilkår, tidsfrister, avbestilingsregler, forbehold:

Dette kan dere leser mer om her:
Reisevilkår, tidsfrister, avbestillingsregler og forbehold