9 dagers tur Krakow - Praha - Berlin

Broen i Praha

Krakow - Praha - Berlin
utreise Oslo

Europas 3 største kulturbyer

Praha - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Krakow - Lidice - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1.   DAG Oslo - Trelleborg
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl. 1115. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker.
Vi kjører videre til Varberg, hvor det blir servering av mat. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Trelleborg og går om bord i ferjen til Rostock med avgang kl. 2300. Det serveres mat om bord. Etter hyggelig samvær, er det overnatting i 4-sengs lugarer.

2.   DAG Rostock - Krakow
Vi spiser frokost om bord før ankomst Rostock kl. 0630. Vi samles i bussen og setter kursen mot Krakow. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotell.

3.   DAG Krakow - Oswiecim – Krakow 
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster ved monumentet. Vi spiser middag og samles til tematime. Kvelden bruker vi til ettertanke. 
Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter på hotell.

4.   DAG Krakow – Wieliczka - Krakow
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum. Krakow har en av Europas best bevarte gamlebyer med den store markedsplassen som naturlig samlingspunkt. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, oppleve folkelivet, eller sitte på en hyggelig kafè. I Krakow kan du også finne gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden blir det folklore med felles middag. Overnatting på hotell.

5.   DAG Krakow – Praha
Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører mot Praha. Det blir en pause ved byen Olomouc hvor vi spiser lunsj (ikke inkl.). Vi spiser mat og overnatter på hotell.

6.   DAG Praha
Etter frokost får vi en halvdags byrundtur med lokal guide. Vi skal se Praha Borgen, Vitus Katedralen, Den gylne gate, Lillebyen, Karlsbroen, Gamlebyen, Rådhusplassen med det berømte astronomiske uret, Jødekvartalet, Vàclav-plassen med mer. Ettermiddagen på egenhånd.
Mat og overnatting på hotell.

7.  DAG
Alternativ 1: Praha – Tropical Islands (Tillegg, se side 2)
Etter en tidlig frokost reiser vi til Lidice (inngangspenger Kč 40,- for ungdom og Kč 80,- for voksen ikke inkludert). Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Om ettermiddagen kommer vi til Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands. Ta med badetøy og håndkle.
Avreise kl. 2030 og overnatting på hotell i Berlin.
Alternativ 2: Praha – Berlin
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotell.

8.   DAG Berlin – Oranienburg – Fürstenberg - Travemünde
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører så videre til Travemünde, hvor vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Etter mat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

9.    DAG Trelleborg – Oslo
Frokost spiser vi om bord før ankomst Trelleborg kl. 0730. Mat på Håby. Ca. kl. 1700 ankomst Oslo Bussterminal.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell og ferje, buss og reiseleder.

 

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 6 590,- (pris 2018)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 9 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer
6 Overnattinger på hotell i flersengsrom
8 Frokost
12 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau, vi får bekreftet 3,5 eller 6 timers omvisning (forbehold om kapasitet)
Inngang og guide i Saltgruvene (forbehold om kapasitet)
Lokal guide i Praha
Veiskatter
Reiseleder

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris) - søknadskjema på vår hjemmeside

Lugar tillegg:
Singellugar t/r kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbellugar pr. person t/r kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke 4. sengen blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på kr 350,- (t/r)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 800,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 900,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,- pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 8 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.