9 dagers tur Krakow - Praha - Berlin

Broen i Praha

Krakow - Praha - Berlin
utreise Kristiansand

Europas 3 største kulturbyer

Praha - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Krakow - Lidice - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1. DAG KRISTIANSAND – HIRTSHALS - SPORNITZ
Vi reiser fra Kristiansand med Color Line kl. 0800 og ankommer Hirtshals kl.1115. Reisen går videre til Spornitz. Mat og overnatting.

2. DAG SPORNITZ - KRAKOW
Frokost på hotellet. Vi samles i bussen og setter kursen mot Krakow. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.).  Mat og overnatting i Krakow eller omegn.

3. DAG KRAKOW - OSWIECIM - KRAKOW
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster ved monumentet. Vi spiser middag og samles til tematime. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter i Krakow eller omegn.

4. DAG KRAKOW – WIELICZKA - KRAKOW
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum. Krakow har en av Europas best bevarte gamlebyer med den store markedsplassen som naturlig samlingspunkt. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, oppleve folkelivet, eller sitte på en hyggelig kafè. I Krakow kan du også finne gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden blir det folklore med felles middag. Vi overnatter i Krakow eller omegn.

5. DAG KRAKOW – PRAHA
Kl. 0700 spiser vi frokost og kjører mot Praha. Det blir en pause ved byen Olomouc hvor vi spiser lunsj (ikke inkl.). Vi spiser mat og overnatter i Praha eller omegn.

6. DAG PRAHA
Etter frokost får vi en halvdags byrundtur med lokal guide. Vi skal se Praha Borgen, Vitus Katedralen, Den gylne gate, Lillebyen, Karlsbroen, Gamlebyen, Rådhusplassen med det berømte astronomiske uret, Jødekvartalet, Vàclav-plassen med mer. Ettermiddagen på egenhånd. Mat og overnatting i Praha eller omegn.

7.  DAG
ALTERNATIV 1: PRAHA - LIDICE – TROPICAL ISLANDS (TILLEGG, SE SIDE 2) -BERLIN
Etter en tidlig frokost reiser vi til Lidice (inngangspenger Kč 40,- for ung dom og Kč 80,- for voksen ikke inkludert). Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Om ettermiddagen kommer vi til Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands. Ta med badetøy og håndkle.
Avreise kl. 2030 og overnatting i Berlin eller omegn.
ALTERNATIV 2: PRAHA - LIDICE – BERLIN
Etter en tidlig frokost reiser vi til Lidice (inngangspenger Kč 40,- for ung dom og Kč 80,- for voksen ikke inkludert). Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Om ettermiddagen ankommer vi Berlin.
Mat og overnatting i Berlin eller omegn.

8.   DAG BERLIN – ORANIENBURG – FÜRSTENBERG - SPORNITZ
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører videre til Spornitz. Mat og overnatting.

9.   DAG SPORNITZ – HIRTSHALS - KRISTIANSAND
Frokost på hotellet. Vi reiser kl. 0800 til Hirtshals. Avgang med Color Line kl. 2045 med ankomst Kristiansand kl. 2400.

På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

******************************************************************

GRUNNPRIS ved min. 45 deltagere pr. buss kr 7 590,- (pris 2020)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Grunnprisen inkluderer:

Buss og sjåfør i 9 dager
Ferje t/r Hirtshals - Kristiansand
8 Overnattinger i flersengsrom
8 Frokost
10 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau med 3 ½ eller 6 timers omvisning *
Inngang og guide i Saltgruvene *
Guide i Praha
Veiskatter
Reiseleder

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris).
(Dersom lærer ikke er med, kan dere få en gratis plass pr. 35 deltagere.)

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

Tillegg:

Rom:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 2 850,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 1 450,- (forbehold om kapasitet)

Color Line:
Utreise fredag og lørdag fra Kristiansand/Larvik kr 100,-
Retur søndag fra Hirtshals kr 100,-
Høysesong juli kr 100,-

Frokostbuffe Color Line:
Frokostbuffé for ungdom kr 95,- for voksne kr 190,-
–Anbefales å bestille tidlig og gjennom Aktive Fredsreiser

Tropical Islands: pr. person kr 210,-

 

Reisevilkår, tidsfrister, avbestilingsregler, forbehold:

Dette kan dere leser mer om her:
Reisevilkår, tidsfrister, avbestillingsregler og forbehold