5 dager turforslag Krakow

Wawel katedralen

Krakow
utreise med fly

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz - Birkenau -
Saltgruvene i Wielizcka er noe av dere kan besøke på denne turen.

1.   DAG OSLO GARDERMOEN – KRAKOW
Flyet har avgang fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl.? med ankomst Krakow kl.? (fly t/r ikke inkl.).
Her møter vi reiseleder og buss fra Aktive Fredsreiser. Krakow-program tilpasses flyankomst.
(Vi besøker gamlebyen og markedsplassen. Krakow har en av Europas best bevarte gamlebyer med den store markedsplassen som naturlig samlingspunkt. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, oppleve folkelivet, eller sitte på en hyggelig kafè. I Krakow kan du finne mange gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken, med sitt berømte alter.)
Vi spiser mat og overnatter i Krakow eller omegn.

2.   DAG KRAKOW – OSWIECIM - KRAKOW
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster ved monumentet. Vi spiser middag og samles til tematime før vi kjører til Krakow. Overnatting i Krakow eller omegn.

3.   DAG KRAKOW – WIELICZKA – KRAKOW
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum.
På veien opp fra parkeringen og markedsplassen passerer vi Wawel. Wawel er et av Europas flotteste slott, med fine kunstverk og storslått arkitektur.
Om kvelden blir det felles middag og underholdning med folklore. En spesiell og fin opplevelse på turen. Vi overnatter på i Krakow eller omegn.

4.   DAG KRAKOW
Etter frokost kan vi besøke museet på Schindlers fabrikk eller andre severdigheter (ikke inkl.). Det blir mulighet for å besøke den jødiske bydelen Kazimierz. Det er i dag en populær bydel som har bevart sin spesielle atmosfære. Her kan man oppleve synagoger og museer. Bydelen har også mange hyggelige kaféer og restauranter med typisk jødisk mat og interiør.
Et annet alternativ er å reise til bydelen Nowa Huta. En bydel bygget på 50-tallet i "kommunis­tisk" grå stil, kjent for sitt enorme stålverk. Mat og overnatting i Krakow eller omegn.

5.   DAG KRAKOW – OSLO GARDERMOEN
Vi spiser frokost på hotellet. Fortsettelse av Krakow-program tilpasses flyavgang. Gruppen blir kjørt til flyplassen i Krakow, hvor vi forlater buss og reiseleder. Flyet har avgang kl.? med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl.?.


På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

******************************************************************

GRUNNPRIS ved min. 45 deltagere pr. buss kr 3 290,- (pris 2020) (fly ikke inkl.)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Grunnprisen inkluderer:

Buss og sjåfør i 5 dager
4 Overnattinger i flersengsrom
4 Frokoster
5 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau med 3 ½ eller 6 timers omvisning *
Inngang og guide i Saltgruvene *
Reiseleder

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris).
(Dersom lærer ikke er med, kan dere få en gratis plass pr. 35 deltagere.)

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.


Tillegg:

Rom:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 700,- (forbehold om kapasitet)

 

Reisevilkår, tidsfrister, avbestilingsregler, forbehold:

Dette kan dere leser mer om her:
Reisevilkår, tidsfrister, avbestillingsregler og forbehold