8 dagers tur Praha - Berlin

Broen i Praha

Praha - Berlin
utreise Oslo

 

Praha - Lidice - Berlin - Stasifengselet - Sachsenhausen er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1. DAG Oslo - Trelleborg
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl. 1115. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører så videre til Varberg, hvor det blir servering av middag. Annen drikke enn vann til maten må kjøpes selv. Vi reiser videre til Trelleborg og går ombord i ferjen til Rostock med avgang kl. 2300. Det serveres kveldsmat ombord. Etter hyggelig samvær, er det innkvartering i 4-sengs lugarer.

2. DAG Rostock – Praha
Vi spiser frokost om bord før ankomst Rostock kl. 0630. Vi samles i bussen og setter kursen mot Praha. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotell.

3. DAG Praha
Etter frokost får vi en halvdags byrundtur med lokal guide. Vi skal se Praha Borgen, Vitus Katedralen, Den gylne gate, Lillebyen, Karlsbroen, Gamlebyen, Rådhusplassen med det berømte astronomiske uret, Jødekvartalet, Vàclav-plassen med mer. Ettermiddagen på egenhånd. Mat og overnatting på hotell i Praha.

4. DAG Praha
Vi spiser frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon. Vi kan lage eget program for gruppen. Mat og overnatting på hotell i Praha.

5. DAG
Alternativ 1: Praha – Berlin
Etter en tidlig frokost reiser vi til Lidice (inngangspenger Kč 40,- for ungdom og Kč 80,- for voksne er ikke inkl.). På vei til Berlin passerer vi historiske Dresden, som ble bombet på slutten av 2. Verdenskrig. Stopp for lunsj underveis (ikke inkl.). Middag og overnatting på hotell i Berlin.
Alternativ 2: Praha – Tropical Islands (Tillegg i pris)
Etter en tidlig frokost reiser vi til Lidice (inngangspenger Kč 40,- for ungdom og Kč 80,- for voksne er ikke inkl). Vi fortsetter til Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender og badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti. Vi spiser kveldsmat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk. Husk å drikke mye vann.

6. DAG Berlin/Tropical Islands - Berlin
Etter frokost reiser vi til Stasi fengselet som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Det blir en bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi besøker ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren. Mat på restaurant eller hotellet. Det blir så mulighet for en spasertur i byen. Overnatting på hotell i Berlin.

7. DAG Berlin – Rostock
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser middag. Etter middagen blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører så videre til Rostock, hvor vi går ombord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Etter kveldsmat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

8. DAG Trelleborg – Oslo
Frokost spiser vi ombord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Middag på Håby. Vi ankommer Oslo Bussterminal ca. kl. 1700.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder.

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss
kr 5 490,-
(pris 2017)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 8 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer
5 (4) Overnattinger på hotell i flersengsrom (1 overnatting i telt Tropical Islands)
7 Frokoster
10 Måltider
Veiskatter
Reiseleder
Lokal guide i Praha
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

Lugar tillegg:
Singellugar t/r kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbellugar pr. person t/r kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke alle sengene blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på
kr 350,- pr. seng (t/r)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 500,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 600,- (forbehold om kapasitet)
Landhotel i Krausnick kr 250,- i dobbeltrom og kr 350,- i enkeltrom

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,- pr. person

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Turen er bestilt når depositum på kr 500,- pr. deltager er betalt (må betales senest 3 måneder før turen).
Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 30 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. endring.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers hvis ikke annet er avtalt. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise kan opptil 50 % av turpris bli belastet. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turpris.