Krakow - Praha - Berlin

Broen i Praha

Krakow - Praha - Berlin

Europas 3 største kulturbyer

Praha - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Krakow - Lidice - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

Vi besøker konsentrasjonsleirene Auschwitz/Birkenau, Sachsenhausen og Ravensbrück. I Tsjekkia besøker vi også den lille landsbyen Lidice som ble utsatt for samme hevnaksjon som Telavåg.

Det astronomiske ur PrahaMarkedsplassen KrakowBrandenburger Tor Berlin

I Krakow får vi god tid til å oppleve Polens kulturhovedstad samt saltgruvene i Wielizcka. I Praha får vi omvisning med lokal norsktalende guide der vi får se kjente Praha Borgen, Vitus Katedralen, Karlsbroen og Rådhusplassen med det astronomiske ur. Ikke rart denne byen blir kalt ”Alle byers mor”. Etter 2 netter i Praha går turen videre til Verdensmetropolen Berlin. Denne byen har vært gjennom en enorm utvikling etter at den igjen ble hovedstad i Tyskland etter murens fall i 1989.

RiksdagenHer får vi bussightseeing og får se blant annet Brandenburger Tor, Riksdagen, Berlinerdomen, Unter den Linden, Alexanderplatz, Potzdamer Platz og Kurfürstendamm.  Vi får også tid til å besøke det beryktede Stasi-fengselet Hohenschönhausen og oppleve gufs fra den kalde krigen.