Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossReisegarantifondetNorsk reiselivsforeningNorsk turbussforening

Kiev - Tsjernobyl

Kiev Tsjernobyl

Kiev - Tsjernobyl

Kulturby

Denne turen er ny av året. Vi husker alle skrekk-nyheten om Tsjernobyl ulykken, en ulykke som også rammet oss nordmenn. Hvordan ser det ut etter 23 år?

St Michael KievTsjernobyl

Ukrainas hovedstad, Kiev, ligger i den nordlige delen av landet. Den vakre Dnieper elva renner som en åre gjennom byen, og rundt omkring finner du flere små øyer med sandstrender.

Babi JarKiev er en arkitektonisk spennende by med mange gamle historiske bygninger og arkitekturen vitner om tsarens påvirkning på byen. Kiev kan by på mange kulturelle godbiter for enhver smak.

For de som ønsker mer historie er det mulig å ta metro ut til Babi Jar som var åstedet for et av de verste massemord i verdenshistorien. Ravinen Babi Jar var stedet der over 30 000 jøder ble drept i løpet av 2 døgn.


TsjernobylDet blir også en dagstur til Pripjat - Tsjernobyl. Her var atomkraftverket hjørnesteinsbedrift frem til 26. april 1986. Byen er i dag en spøkelsesby som ble tømt for sine om lag 47 000 innbyggere etter ulykken ved Tsjernobyl. Ved besøk til Pripjat må vi bruke spesielle busser og guider.

 

hotelHotellet vi skal bo på er et trestjerners hotel med hyggelig atmosfære.