Besøkte Europarådet og Menneskerettighetsdomstolen

Marit holder foredrag

Fra 8. til 12. juni var pedagogiske veileder, Marit Langmyr, i Strasbourg for å lære mer om det europeiske menneskerettighetssystemet. Studiereisen var i regi av vår samarbeidspartner Menneskerettighetsakademiet. Med på reisen var 13 russiske lærere.

I løpet av dagene i Strasbourg besøkte den norsk-russiske gruppen Europarådets parlamentarikerforsamling og menneskerettighetsdomstolen hvor de fulgte behandlingen av saken Armani Da Silva mot Storbritannia. På programmet sto også et besøk i den tidligere konsentrasjonsleiren Natzweiler. Her orienterte Marit om skoleturene, nazistenes konsentrasjonsleirer og tidsvitne Haakon Sørbye. 

Menneskerettighetsdomstolen
Europarådet
Natweiler
Europarådet - foredrag

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE