Bygger skole i Gambia

Vår samarbeidspartner Peace Foundation Gambia bygger nå en ungdomsskole som skal hete «West African Academy Science and Technology». (WAAST). Bygningen vil bestå av seks etasjer med klasserom og kontorer. Til sammen har Aktive Fredsreiser sponset byggeprosjektet med 157 400 kroner.

Aktive Fredsreiser bygger skole i Gambia

Leder av Peace Foundation, Momodou Jain, ser frem til åpningen av skolen i september. Planen er å lage ferdig første etasje til sommeren, slik at 8. trinn kan starte undervisningen til høsten. Det vil bygges flere etasjer etter hvert som finansieringen er på plass. Per i dag står fem klasserom snart klare for elever. Det er laget rullestolrampe, og nå står vinduer og dører for tur.

Peace Foundation Gambia

Aktive Fredsreiser driver sine utviklingsprosjekter i Gambia gjennom foreningen Sutukobas Venner. Denne foreningen arbeider gjennom den lokalt baserte organisasjonen Peace Foundation Gambia. Uwe Arntzen og Helga Arntzen fra Aktive Fredsreiser sitter i styret i Peace Foundation sammen med Momodou Jain. Momodou  har sin utdannelse fra Universitetet i Bergen, og var med å etablere The University of the Gambia i 1999. I dag er han dekan på dette universitetet samtidig som han leder Peace Foundation Gambia sitt arbeid.

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE