Slukk lyset for klimaet

Earth Hour logo

Lørdag 28. mars kl.20.30 slukker vi lyset i en time på Fredshuset. Vi oppfordrer flere til å bli med på Earth Hour – en symbolsk markering som utrykker folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Kanskje blir årets markering den største noensinne?

Earth Hour startet som en lokal aksjon i Sidney i 2007. I dag deltar oppimot en milliard mennesker over hele verden. Det er World Wide Fund for Nature (WWF) som står bak arrangementet, sammen med et mylder av ildsjeler og samarbeidspartnere.

2015 – et viktig år for klimaet

Mot slutten av 2015 arrangeres et klimatoppmøte i Paris. Her er målet å få på plass en avtale som skal gjøre det mulig å unngå mer enn to grader global oppvarming. En sterk oppslutning rundt Earth Hour kan gi toppledere og klimaforhandlere et viktig dytt i ryggen foran dette møtet.

Earth Hour handler ikke bare om å slukke lyset en time, men å skape et engasjement som bidrar til miljøvernresultater året rundt.  I 2014 bidro en Earh Hour- dokumentar, kombinert med sosiale medier, til å stoppe avfallsdumping på korallrevet Great Barrier Reef i Australia. For flere eksempler, wwf.no.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE