Skammens gissel

Teaterforestillingen Skammens Gissel er på Sørlandsturnè og spilles lørdag 5. mars kl 15.00 på Fredshuset i Risør. Teaterstykket er inspirert av en sann hendelse fra Sørlandet.

Skammens gissel

Silja gjør valget å flytte bort fra sin mann og sine barn til et kollektiv med tyske soldater under krigen. Ved krigens slutt reiser hun med en tysk soldat, da han blir sendt tilbake til sitt hjemland. Etter noen år beslutter hennes sønn å reise til Tyskland for å prøve å spore opp sin mor. Han finner henne og får henne ført hjem til Norge i all hemmelighet.

Hun flytter inn sammen med sønnen i deres tidligere hjem og velger å skjule for omgivelsene at hun er kommet hjem til Norge. Hemmeligheten må sønnen bære for seg selv og dramaet utspiller seg etter fire år i denne isolerte tilstanden.

Stykket er skrevet av Kai Erland fra Songdalen. På scenen er to skuespillere. Vibeke Stene fra Songdalen som hovedpersonen Silja og sønnen hennes, spilt av Ståle Kvarme Tørring.

Billetter selges i døren. Vel møtt!

Kafeen på Fredshuset er åpent fra kl 12.00 - 15.00.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE