En hilsen fra en mor

Hilsen en mamma
Avisen Demokraten 11.05.2001

Nylig var jeg på en Fredsreise til Polen og Berlin med 10. klasse på Gressvik ungdomskole. Det var en fantastisk tur med mange sterke inntrykk det tar tid å fordøye.

Krakow kirke

Vi var å besøkte Auschwitz, Birkennau, Sachsenhausen og Ravensbruck. På turen var også Finn Hasselgård som satt i Sachsenhausen under krigen, med hans historier ble alt så virkelig. Vi hadde en meget engasjert reiseleder som fortalte historien, sannheten om det grusomme som skjedde under krigen. Men vi ble også minnet på at grusomheter skjer i verden i dag.

Det var ikke bare triste ting å se på turen, vi var i den nydelige byen Krakow og vi besøkte også saltgruvene. Det var så flott at det ikke kan beskrives.
Men best av alt var opplevelsen med å være sammen med så flott ungdom, som oppførte seg så eksemplarisk og var så engasjert.

Jeg vil takke Finn Hasselgård for gripende historie. Bjørg og Hans Jon Skollevoll for en flott guidet og velordnet tur. (Jeg skjønner godt at elevene er glad i dere.) Petter Sandberg for hans engasjerende og tydelig guiding. Aller mest takker jeg ungdommen for god oppførsel og mye humor.
En tur for livet og freden, en tur jeg aldri vil glemme.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE