Nyhetsarkiv 2001

Kofi Annans Nobel-tale

Kofi Annan

Nobels fredspris ble delt ut 10 desember. 
Kofi Annans Nobel-tale
13.12.01


Møte med borna frå Lidice

Borna fra Lidice

Ein flokk tsjekkiske born og ungdommar med draumar og håp om eit langt og lykkeleg liv, akkurat som hjå elevane frå Naustdal som nyleg besøkte den vakre, grøne dalen som fram til 9. juni 1942 var ein levande landsby. Lidice.
Møte med borna frå Lidice
04.12.01


Ondskapens ansikt

Tirsdag 11. september var den dagen da vår verden ble forandret. Her hjemme i Norge var mange på vei hjem fra jobben, andre satt benket rundt våre trygge hjemlige middagsbord, da radio- og TV-sendinger over hele verden ble avbrutt med et kort nyhetsinnslag om terroren i New York og Washington. Vår trygge hverdag var i løpet av noen korte sekunder snudd opp ned. 
Ondskapens ansikt
22.09.2001


Fellesarrangement mellom Fangeforeningen, HBTA og Aktive Fredsreiser

I august i år ble det arrangert en felles sammenkomst for Fangeforeningen av politiske fanger, HBTA og Aktive Fredsreiser. Arrangementet var i Oslo og tidsvitnene fra begge operatører var invitert.
Fellesarrangement
20.08.2001


Tilbakemeldinger, refleksjoner og dikt

Mange av de elevene som reiser med Aktive Fredsreiser sender oss tilbakemeldinger etter turene de har vært med på. Etter hvert som man får bearbeidet inntrykkene er det mange som ønsker å sette sine tanker og refleksjoner ned på papiret. Besøket i helvetets forgårder engasjerer både unge og eldre deltakere, og man ønsker å gi sitt bidrag til at dette ikke må skje igjen. Vi bringer her noen utdrag av de tilbakemeldingene vi har fått.
Den nakne Januska


Aktive Fredsreiser markerer seg

Festplassen

Lørdag 19. mai gikk Aktive Fredsreisers store arrangement av stabelen i Risør. I strålende solskinn kunne innbudte, byens befolkning og de mange tilreisende ta de nye bussene og de nye kontorlokalene i nærmere øyesyn. Tilstede var også reiselederne og tidsvitnene for å svare på spørsmål fra de mange interesserte.
Aktive Fredsreiser markerer seg


Honnør til Stokke kommunes formannskap.

Stokke Ungdomsskole har mottatt en hyggelig melding fra Stokke kommunes formannskap v/ordfører Per-Eivind Johansen.
Honnør til Stokke kommune


En hilsen fra en mor

Krakow kirke

En mors betraktninger fra en tur.
En hilsen fra en mor
11.05.2001


 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE