Markering av Menneskerettighetsdagen 10. desember

Tale ved Helga Arntzen

Tradisjonen tro ble det også i år markert Menneskerettighetsdagen i Fredsparken. Et samarbeid mellom Risør kommune og Aktive Fredsreiser.

Ca. 70 elever fra den kommunale voksenopplæringen VIRK og beboere ved asylmottaket møtte opp i parken for å feire. En student ved voksenopplæringen i Risør leste diktet ”Mitt lille land” av Ole Paus. Etter appellen ved Helga Arntzen ble det sang av klassene fra Virk.

I forbindelse med markeringen i dag ble også årets fredsprisvinner "Kvartetten for nasjonal dialog" hedret med en ny stein i fredsparken.
Avdukningen skjedde av parkens grunnlegger Helga Arntzen

Etter markeringen ble elevene invitert til Fredshuset for å se den direktesendte utdelingen av Nobels Fredspris på storskjerm. Det ble servert kaffe, brus og vafler med tilbehør.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE