Right Sidebar

Noe tekst her

PRESSEMELDING - Aktive Fredsdager 2011

Aktive Fredsreiser arrangerer Aktive Fredsdager 25. og 26. juni på Fredshuset i Risør.
Opplegget er variert, og består blant annet av utdeling av Fangenes Testamente, fotoutstilling og fredsgudstjeneste i Risør kirke. Det blir satt opp gratis buss fra og til Oslo. Søndag kan de som ønsker det bli med til Landeskogen Peace Center i Grendi/Bygland, ca. 2 timer fra Risør.

Fangenes Testamente

Lørdag 25. juni deles prisen Fangenes Testamente ut av Aktive Fredsreiser, i faglig samarbeid med Instituttet for Fredsforskning (PRIO). Årets pris går til filosofen Tore Lindholm for hans utrettelige arbeid med menneskerettigheter og religions- og livssynsfrihet.

Det var Tollef Larsson som ga daglig leder og grunnlegger av Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen, ideen til Fangenes Testament. Helt siden han selv satt i konsentrasjonsleirer under 2. verdenskrig har han ønsket at vi som samfunn setter sterkere fokus på hva vi har lært om det ondes problem.
Det legges opp til et innholdsrikt arrangement med filosof Henrik Syse som konferansier. Tore Frost holder hovedforedraget om ”Menneskerettighetens betydning for det fredsskapende arbeid”. Professor Bernt Hagtvet informerer om prisvinneren, og Helga Arntzen deler sine fremtidsvisjoner for Aktive Fredsreiser. Det musikalske innslaget står Oddvar Hummelvoll for.

Fotoutstilling

Lørdag 25. juni åpner fotograf Tom Hatlestads utstilling Freedom Track i Fredsparken. Utstillingen Freedom Track er et resultat av Tom Hatlestads reise i en Landrover som han kjørte alene fra Norge til Bangladesh. Underveis intervjuet og fotograferte han mennesker som beskrev hvordan de opplevde ordet eller begrepet frihet. Utstillingen er allerede sett av over 70 000 mennesker i Norge, Bangladesh og Nepal, nå står Fredsparken i Risør for tur.

Fredsgudstjeneste

Søndag 26. juni er det Fredsgudstjeneste i Risør Kirke med kaffe på Kirkebakken.

 

For mer informasjon kontakt:

Marit Langmyr
Pedagogisk veileder
Aktive Fredsreiser

Direkte: 37153904
Mobil: 91344450

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE