*/

Nyttige linker

- Klasseturer
- Oversikt turer
- Reisevilkår

Har du bestilt tur?

Her kan du finne
- Tips til økonomikomiteen
- Informasjon før turen starter
- Huskeliste før turen
- Viktige tidsfrister
- Søknadsskjema friplass

- Allergi og mathensyn
- Rom / lugarliste


- Verktøykasse (pdf)
- Forslag til ordensregler (pdf)
- Forslag til pakkeliste (pdf)
- Interesseundersøkelse (pdf)
- Innkalling til informasjonsmøte (pdf)
- Egenærklæringsskjema (pdf)Hvordan forberede deg til turen?

Dess mer kunnskap man har før man reiser, jo mer utbytte får man av turen. Bruk gjerne vår undervisningskoffert som forberedelse til turen. Kofferten, som finnes på vår hjemmeside, er laget for elever, lærere og foreldre. Gi oss gjerne tips om nye temaer til undervisningskofferten

 

Reisergarantifondet

8 dager Majdanek - Warszawa - Berlin

I hjertet av Europa

Berlin
Gdansk -KZ Stutthof - Ulvehiet - Warazawa - KZ Majdanek - Tropical Islands - Berlin - Stasifengselet - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

Kulturbyen Krakow og metropolen Berlin kombinert med Nazismens grusomheter er noe av det du opplever på denne turen. Vi skal besøke Auschwitz, Sachsenhausen og Ravensbrück, men også oppleve kultur og glede..

Markedsplassen i Krakow

I Krakow besøker vi de kjente saltgruvene i Wieliczka og får god tid til å se Polens kulturelle hovedstad, med gamlebyen, Markedshallen, Mariakirken og den jødiske bydelen Kazimierz.

Krakow er en av de eldste byer i Polen og var også i en lengre periode hovedstad i landet. Den regnes som en av Europas vakreste byer, og har for lengst oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Krakow har en spesielt rik middelalderhistorie, men har gjennom skiftende tider og regimer beholdt status som landets kulturelle og religiøse senter.

Det er også muligheter for å besøke Tropical Islands på denne turen. Tropical Islands er et tropisk badeland som ligger ca 60 km utenfor Berlin og som har plass til 7000 mennesker og har 4000 kvadratmeter med sjøer.

Berlin er ingen gammel by, men har så visst samlet nok av nyere historisk dramatikk. På 1900-tallet fikk fire regimer under i Berlin (Keiserdømmet, Weimarrepublikken, Nazi-regimet og DDR) og etter murens fall og samlingen av øst og vest har Berlin utviklet seg svært raskt. En reise i Berlin gir en helt spesiell innsikt i Europas og verdens etterkrigshistorie.

Ungdommer foran Brandenburger Tor, Berlin

Her får vi bussightseeing og får se blant annet Brandenburger Tor, Riksdagen, Berlinerdomen, Unter den Linden, Alexanderplatz, Potzdamer Platz og Kurfürstendamm.  Vi får også tid til å besøke det beryktede Stasi-fengselet Hohenschönhausen og oppleve gufs fra den kalde krigen.

8 dager Majdanek - Warszawa - Berlin

1. DAG OSLO - KARSKRONA 
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl. 0900. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører så videre til Varberg, hvor det blir servering av middag. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Karlskrona og tar Stena Line kl. 2000 til Gdynia i Polen. Det serveres kveldsmat om bord. Etter hyggelig samvær, er det innkvartering i 4-sengs lugarer.

2. DAG GDYNIA - LUBLIN
Etter frokost ankommer vi kl. 0730 Gdynia. Vi reiser til Gdansk hvor vi besøker Solidaritetsmonumentet og Westerplatte som var åstedet for starten på 2 Verdenskrig. Vi kjører så videre til Lublin. Det blir stopp underveis for matkjøp (ikke inkl.). Middag og overnatting hotel i Lublin

3. DAG LUBLIN - MAJDANEK - WARSZAWA
Etter frokost reiser vi til konsentrasjonsleiren Majdanek hvor vi får omvisning med lokal guide. Deretter går turen videre til Polens hovedstad Warszawa hvor vi spiser middag og overnatter på hotell.

4. DAG WARSZAWA
Vi spiser frokost på hotellet, før vi reiser inn til Warszawa sentrum. Her er det mulighet for å utforske byen, og besøke litt severdigheter. Middag og overnatting i Warszawa eller omegn.

5. DAG
ALTERNATIV 1: WARSZAWA – BERLIN
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting i Berlin eller omegn.
ALTERNATIV 2: WARSZAWA – TROPICAL ISLANDS - BERLIN (tillegg i pris)
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti. Vi spiser kveldsmat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy og håndkle.Husk å drikke mye vann. Avreise kl. 2030 og overnatting i Berlin eller omegn.

6. DAG BERLIN 
Etter frokost besøker Stasi fengselet som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Det blir en bussightseeing i Berlin sentrum, der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker, kjører vi til ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren.
Mat på restaurant eller hotellet. Det blir mulighet for en spasertur på i byen. Overnatting i Berlin eller omegn.

7. DAG BERLIN – ORANIENBURG - FÜRSTENBERG - ROSTOCK
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser middag. Etter middagen blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører videre til Rostock, hvor vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Etter kveldsmat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

8. DAG TRELLEBORG – OSLO
Frokost spiser vi om bord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Middag på Håby. Vi ankommer Oslo Bussterminal ca. kl. 1700.

På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

GRUNNPRIS ved min. 45 deltagere pr. buss (spør etter pris)

Turene våre inkluderer flere måltid og severdigheter som f.eks saltgruvene, stasifengselet og folkloreaften. Dersom dere ønsker en rimeligere tur kan vi ta ut et eller flere elementer fra programmet.

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Statlig tilskudd vil redusere totalprisen pr. elev.
Aktive Fredsreiser søker på vegne av alle skoler/grupper som bestiller tur hos oss innen søknadsfristen.
Tildelt tilskudd blir trukket fra på fakturaen før turen, eller blir utbetalt. 

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 8 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer 
5 Overnattinger i flersengsrom
7 Frokoster
10 Måltider 
Folklore
Inngang og guide i Majdanek *
Veiskatter
Reiselederfra Aktive Fredsreiser som tar seg av det praktiske og pedagogiske på turen.
Inngang og guide i Stasifengsel eller Stasimuseum*

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris). 

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

Tillegg:
Lugar:

Singellugar t/r kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbellugar pr. person t/r kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke den 4. sengen blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på kr 350,- (t/r)

Rom:
Singelrom pr. person (hele turen)
Dobbeltrom pr. person (hele turen)

Tropical Islands: pr. person kr 230,-

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt. Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen. Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside rom- og lugarskjema. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes allergiskjema. Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen tre måneder før turen er det ingen kostnader.
Ved avbestilling mellom 90 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes 30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av turprisen.
OBS! Ved avbestilling som innebærer at antallet kommer under 45 personer vil også grunnprisen per person øke.
Enkeltpersoner kan vederlagsfritt overdra sin reise til en annen person innen 60 dager før avreise. Etter det tilkommer et gebyr på kr 200. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer. Jmf. Pakkereiseloven §18.

Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:
Skole:
Velg tur:
Antall personer:
Dato: (dd,mm,yyyy)
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   

 Gratis lærer

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris) - søknadskjema. (Gjelder ikke Norges-turene.)

Skolebesøk

Hvis dere ønsker besøk fra oss for å få mer informasjon om ideologien bak turene, er det bare å ta kontakt.

Dette er et gratis tilbud fra Aktive Fredsreiser.

Turforslaget er et utgangspunkt.
Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres.
Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE