Right Sidebar

Noe tekst her

Fikk pris for å styrke kunnskapen om andre verdenskrig

Alf R. Jacobsen

En rørt Alf R Jacobsen mottok prisen Fangenes Testamente i Risør på lørdag.
 – Dette er en fantastisk oppmuntring til å fortsette arbeidet, sa Jacobsen i takketalen som ble holdt foran et fullsatt Fredshus.

Det var spesielt gledelig at tidsvitner fra andre verdenskrig deltok på markeringen. Fangenes Testamente bygger nettopp på deres erfaringer. Prisen deles ut av Aktive Fredsreiser i samarbeid med PRIO. Utdelingen var en del av fredsdagene som ble avsluttet søndag med fredsgudstjeneste i Risør Kirke.

Høstet lovord

Prisutdelingen - Alf R. Jacobsen og Helga Arntzen

Forfatter Alf R. Jacobsen mottok prisen for å styrke kunnskapen om andre verdenskrig. I tillegg til å skrive bøker har han vært journalist i en rekke aviser, samt redaktør for NRKs dokumentarserie Brennpunkt.

Under lørdagens utdeling høstet Jacobsen mange lovord for sitt forfatterskap. Ordfører Per Lunden, som åpnet og avsluttet utdelingen, påpekte hvordan Jacobsen stiller spørsmål ved vedtatte sannheter.

Jurymedlem Henrik Syse fra PRIO som var ikke i tvil om at Jacobsen var en meget verdig mottaker av Fangenes Testamente.

I hovedtalen fortalte Jacobsen om krigen i nord. Samtidig trakk han linjene frem til vår egen tid, og snakket blant annet om IS, båtflyktninger og miljøproblemer.

Fra Fangenes Testamente til Nobels Fredspris

Henrik Syse

Filosof Henrik Syse har vært med å avgjøre hvem som mottar Fangenes Testamente siden starten i 2002. Nå venter arbeidet i komiteen for Nobels Fredspris. Under både prisutdelingen og festmiddagen ble Syse takket for sin store innsats for Fangenes Testamente.

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE