*/

Nyttige linker

- Klasseturer
- Oversikt turer
- Reisevilkår

Har du bestilt tur?

Her kan du finne
- Tips til økonomikomiteen
- Informasjon før turen starter
- Huskeliste før turen
- Viktige tidsfrister
- Søknadsskjema friplass

- Allergi og mathensyn
- Rom / lugarliste


- Verktøykasse (pdf)
- Forslag til ordensregler (pdf)
- Forslag til pakkeliste (pdf)
- Interesseundersøkelse (pdf)
- Innkalling til informasjonsmøte (pdf)
- Egenærklæringsskjema (pdf)Hvordan forberede deg til turen?

Dess mer kunnskap man har før man reiser, jo mer utbytte får man av turen. Bruk gjerne vår undervisningskoffert som forberedelse til turen. Kofferten, som finnes på vår hjemmeside, er laget for elever, lærere og foreldre. Gi oss gjerne tips om nye temaer til undervisningskofferten

 

Reisegarantifondet

6 dager Berlin med Color Fantasy / Magic

Storbyen du aldri blir ferdig med..

Berlin
Berlin - Brandenburger Tor - Stasifengselet - Unter den Linden - Alexanderplatz - Potzdamer Platz - Kurfürstendamm- Berlinerdomen - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

Europas metropol blir byen med rette kalt. Få byer i Europa har utviklet seg så mye i løpet av de siste 20 årene som Berlin. Byen er igjen hovedstad for det samlede Tyskland og er i dag en flerkulturell by i enorm utvikling.

Brandenburger Tor med ungdommer

Vi får på denne turen se Brandenburger Tor, Unter den Linden, Alexanderplatz, Potzdamer Platz, Kurfürstendamm, Berlinerdomen og mange andre historiske steder.

Minnesplate hvor muren tidligere var

Vi har fokus på delingen av Berlin og murens fall. Vi besøker også Stasi-fengselet, Hohenschönhausen, Holocaust-monumentet og museet under monumentet.

Sachenhausen hvor mange av de norske fangene satt under 2. verdenskrig

På turen hjemmover stopper vi i Oranienburg for å besøke KZ-leiren Sachsenhausen hvor de fleste norske fangene satt. Vi besøker også kvinneleiren Ravensbrück ved byen Fürstenberg.

En bit av Berlinmuren og graffiti

Berlin er storbyen du kan komme tilbake til gang etter gang og stadig finne noe nytt. Ikke bare fordi det stadig saneres og bygges, men også fordi byen har så mange kulturelle, arkitektoniske og historiske “lommer” som overrasker de besøkende.

6 dager Berlin med Color Fantasy / Magic

1.  DAG OSLO - KIEL 
Vi reiser med Kielferjen Color Fantasy/Magic fra Oslo kl. 1400. Oppmøte kl. 1230. Kveldsbuffet. Etter hyggelig samvær, er det overnatting i 4-sengs lugarer.

2.   DAG KIEL - BERLIN
Etter frokost ankommer vi Kiel kl. 1000. Vi samles i bussen og setter kursen mot Berlin. Det blir bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi kjører vi til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er historien om delingen av Berlin dokumentert. Mat på restaurant eller hotellet. Overnatting i Berlin eller omegn.

3.   DAG BERLIN
Frokost på hotellet. Vi besøker Stasifengselet eller Stasimuseet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden (forbehold om kapasitet). Etter lunsj (ikke inkl.) reiser vi for å se mer av Berlin. Mulighet for å besøke Checkpoint Charlie, Topographie des Terrors og Potsdamer Platz. 
Om det er fint vær anbefaler vi en båttur på elva Spree (ikke inkl.)
Om kvelden samles vi til middag og tematime om livet under Stasiregimet med tidsvitne fra den kalde krigen. Overnatting i Berlin eller omegn.

4.   DAG BERLIN
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (innganger ikke inkl.). Det er også mulighet til å reise for å se olympiastadion (inngang ikke inkl.) Avtal program med reiseleder. På ettermiddagen blir det tid på egenhånd i Berlin. Mat og overnatting i Berlin eller omegn.

5.   DAG BERLIN – ORANIENBURG – FÜRSTENBERG - TRAVEMÜNDE  
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Her vil reiseleder informere om leiren og det vil bli oppgaveløsning i små grupper. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører videre til Travemünde, hvor vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2200. Etter mat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

 6.  DAG TRELLEBORG – OSLO
Frokosten spiser vi om bord før vi går i land i Trelleborg kl. 0700. Middag på Håby. Vi ankommer Oslo Bussterminal ca. kl. 1700

På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres.

Har dere andre ønsker for dagene i Berlin kommer vi gjerne med flere forslag.

GRUNNPRIS ved min. 45 deltagere pr. buss (pris 2024) - spør om pristilbud

Turene våre inkluderer flere måltid og severdigheter som f.eks stasifengselet og tematime med tidsvitne. Dersom dere ønsker en rimeligere tur kan vi ta ut et eller flere elementer fra programmet.

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.  Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Statlig tilskudd vil redusere totalprisen pr. elev.
Aktive Fredsreiser søker på vegne av alle skoler/grupper som bestiller tur hos oss innen søknadsfristen.
Tildelt tilskudd blir trukket fra på fakturaen før turen, eller blir utbetalt. 

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 6 dager
Ferje Oslo-Kiel i 4-sengs innvendige lugarer
Ferje i 4-sengs innvendige lugarer
3 Overnattinger i flersengsrom
5 Frokoster
7 Måltider 
Veiskatter
Reiseleder fra Aktive Fredsreiser som tar seg av det praktiske og pedagogiske på turen.
Inngang og guide i Stasifengsel eller Stasimuseum*

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris). 

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

 


Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt. Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen. Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside lugarskjema. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes allergiskjema. Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen tre måneder før turen er det ingen kostnader.
Ved avbestilling mellom 90 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes 30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av turprisen.
OBS! Ved avbestilling som innebærer at antallet kommer under 45 personer vil også grunnprisen per person øke.
Enkeltpersoner kan vederlagsfritt overdra sin reise til en annen person innen 60 dager før avreise. Etter det tilkommer et gebyr på kr 200. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer. Jmf. Pakkereiseloven §18.


Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:
Skole:

 

Velg tur:
Antall personer:
Dato: (dd,mm,yyyy)
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   


 

 Gratis lærer

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris) - søknadskjema. (Gjelder ikke Norges-turene.)

Skolebesøk

Hvis dere ønsker besøk fra oss for å få mer informasjon om ideologien bak turene, er det bare å ta kontakt.
Dette er et gratis tilbud fra Aktive Fredsreiser.

Priser

Priseksempler med fly utreise fra Sandefjord, Stavanger, Bergen og Trondheim (inkl ikke fly)
4 dager Berlin kr 3 890,-

5 dager Berlin kr 4 890,-

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE