*/

Nyttige linker

- Klasseturer
- Oversikt turer
- Reisevilkår

Har du bestilt tur?

Her kan du finne
- Tips til økonomikomiteen
- Informasjon før turen starter
- Huskeliste før turen
- Viktige tidsfrister
- Søknadsskjema friplass

- Allergi og mathensyn
- Rom / lugarliste


- Verktøykasse (pdf)
- Forslag til ordensregler (pdf)
- Forslag til pakkeliste (pdf)
- Interesseundersøkelse (pdf)
- Innkalling til informasjonsmøte (pdf)
- Egenærklæringsskjema (pdf)Hvordan forberede deg til turen?

Dess mer kunnskap man har før man reiser, jo mer utbytte får man av turen. Bruk gjerne vår undervisningskoffert som forberedelse til turen. Kofferten, som finnes på vår hjemmeside, er laget for elever, lærere og foreldre. Gi oss gjerne tips om nye temaer til undervisningskofferten

Reisergarantifondet

4 dager Trondheim - Falstad

Kunnskap, spenning og store naturopplevelser

Bakke bro Trondheim
Trondheim - Stiklestad - Nasjonal kultursenter - Jødisk museum - Falstadsenteret

 

4 dager Trondheim - Falstad

DAG 1 Hjemstedet - Trondheim
Vi reiser fra skolen tidlig, og ankommer Falstadsenteret på formiddagen. Her skal vi utforske stedets historie. Falstadsenteret ligger i bygningen som en gang var SS Strafgenfangenenlager Falstad. Det som var en konsentrasjonsleir, er nå et unikt sted å bevitne og lære om at holocaust foregikk på trøndersk jord. Her satt mer enn 4200 fanger i fangenskap, hvor over 200 ble henrettet i Falstadskogen en kilometer fra leiren. Falstadsenteret er i dag et minnested, museum og nasjonalt studie- og dokumentasjonssenter for fangehistorie fra andre verdenskrig og menneskerettigheter. Vi spiser lunsj, og fortsetter med digital rekonstruksjon etter mat. - utforsk fangeleiren gjennom vår virtuelle rekonstruksjon Kveldsmat og overnatting på Falstad

DAG 2 Falstad - Stiklestad - Falstad
Vi starter dagen med frokost før vi drar på dagens utflukt. Med utgangspunkt i studieutstillinga – fortellinger om flukt, arbeider elevgrupper sammen. Vi ser på arbeid med historiske kilder, tekst, fotografier, gjenstander og tegninger. Vi ønsker å aktivisere elevenes bakgrunnskunnskaper og utfordrer de til å arbeide kreativt med historisk materiale. Med utgangspunkt i enkeltmenneskenes historie retter vi søkelyset mot det samfunnet elevene selv er en del av, både på lokalt, regionalt og globalt nivå. Etter lunsj - bruk og misbruk av historien. Kveldsmat og overnatting på Falstad

DAG 3 Falstad - Trondheim - Falstad
Vi spiser frokost før vi reiser inn til Trondheim. Dagens tema er Jødiske fotspor i Trondheim. Det blir en byvandring. Bli med på en historisk reise i Midtbyen av Trondheim. I løpet av to timer vil elevene bli vist sentrale poster i byen, hvor trøndersk-jødiske familier har bodd og arbeidet. Gjennom byvandringen blir elevene kjent med den jødiske historien i byen, fra jødene migrerte til Norge rundt 1880, gjennom 2. verdenskrig og frem til i dag. Kveldsmat og overnatting på Falstad

DAG 4 Oslo - Falstad - hjemstedet 
Vi spiser frokost før vi setter kursen hjemover.

Tilleggsaktiviteter:
Med Falstadsenteret som base kan klassen benytte seg av mange lokale og regionale tilbud. Området byr på unike naturopplevelser. Sammen med Treetop Ekne kan klassen oppleve naturen på en annerledes måte, inkludert Windsurfing på Byavatnet. På Ekne småbåthavn kan det leies kajakk, båt eller teste fiskelykken, og i nabogården finner vi en innendørs klatrehall. I Trondheim kan vi tilby alt fra historiske guidinger i f.eks. Nidarosdomen og Munkholmen, eller aktiviteter i trampolinepark, vitenskapsmuseet eller Pirbadet. 


Vi kan også tilby lengre turer dersom man ønsker å flere dager med flere steder og flere aktiviteter på skoletur!

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av reiseleder, buss og hotell.

GRUNNPRIS ved min. 45 deltagere per buss - spør etter pris

Turene våre inkluderer flere måltid og severdigheter. Dersom dere ønsker en rimeligere tur kan vi ta ut et eller flere elementer fra programmet.

Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Statlig tilskudd vil redusere totalprisen pr. elev.
Aktive Fredsreiser søker på vegne av alle skoler/grupper som bestiller tur hos oss innen søknadsfristen.
Tildelt tilskudd blir trukket fra på fakturaen før turen, eller blir utbetalt. 

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 4dager til utflukter i programmet
3 Overnattinger på hotell i flersengsrom
3 Frokoster
5 Måltider 
Falstad med omvisning og undervisning*
Jødisk museum*
Historisk guide fra Falstad i Trondheim*
Veiskatter
Reiseleder fra Aktive Fredsreiser som tar seg av det praktiske og pedagogiske på turen.

*Pga stor pågang i høysesong må vi ta forbehold om kapasitet. 

 

Buss: 
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig kr 5 900,- pr. døgn

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt. Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen. Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside romfordelingsskjema. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes allergiskjema. Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling mellom 66 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes 30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av turprisen.
OBS! Ved avbestilling som innebærer at antallet kommer under 45 personer vil også grunnprisen per person øke.

Jmf. Pakkereiseloven §18.

Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:
Skole:

 

Velg tur:
Antall personer:
Dato: (dd,mm,yyyy)
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   

 

Skolebesøk

Hvis dere ønsker besøk fra oss for å få mer informasjon om ideologien bak turene, er det bare å ta kontakt.

Dette er et gratis tilbud fra Aktive Fredsreiser.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE